11 januari; Nationale ruim-je-bureau-op-dag! Maar hoe dan?

11 jan 2021

Sinds het thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, is deze jaarlijkse feestdag misschien wel relevanter dan ooit! Ruim je bureau op. Maar ja.. Hoe doe je dat dan? Waar laat je alles dan? En hoe houd je het opgeruimd? In dit blog geef ik jullie tips over hoe het op te ruimen en hoe het zo te houden.

Hoe ruim je je bureau op?

Maak eerst je bureau helemaal leeg. Ook de laatjes er onder, laptop eraf, stoel aan de kant, alles weg. Dat begint al goed. Dan is het fijn om alles schoon te maken. Doekje er over, lekker fris! Vergeet je toetsenbord, je muis en je scherm niet.

Ok, en nu weer inrichten!

Leg eerst alle spullen gesorteerd bij elkaar. Boeken bij boeken, papierwerk bij papierwerk, pennen, kantoorartikelen, snoeren en opladers. Kijk vervolgens naar de hoeveelheden. Heb je 7 pennen nodig? Of is twee genoeg? Welke papieren kunnen weg?
Het is wellicht een goed idee om alle belangrijke papieren in te (laten) scannen en ze digitaal te bewaren. Papierwerk wat je moet bewaren moet goed terug te vinden zijn. Dus die insteekhoesjes zijn handig, of een map. Horen boeken op je bureau, of heb je een boekenkast? Met deze vragen kom je al een heel eind.

Logisch!

Zorg vervolgens voor een logische plek voor je spullen. Makkelijk te vinden en ook weer makkelijk op te bergen! Een bakje voor pennen, zodat ze niet door een la gaan zwerven. En een vaste plek voor een perforator of je oplader. Zo is er gelijk rust op je bureau, lekker fris en niet te vol!

Hoe houd je je bureau netjes?

Dat is wel een belangrijke! Maar, als je de hierboven beschreven stappen hebt gevolgd, is het netjes houden niet meer zo heel moeilijk.
Toch zijn er nog een paar kleine tips waardoor het nog makkelijker wordt.
Zorg voor een papierbak/kratje onder of naast je bureau. Dan kun je gelijk papierwerk wegdoen en gaat het niet rondslingeren. Ook een vuilnisbakje in de buurt is een goeie. Kapotte pennen of verpakkingen kunnen dan gelijk weggedaan worden.
Zorg voor voldoende opbergruimte. Dan kan er altijd nog iets bij, wordt het niet overvol en kun je makkelijk alles terugvinden.

Klaar met werken? Ruim op!

Als je klaar bent met werken, ruim dan gelijk alles op. Als alles een vaste plek heeft, kost het je maximaal twee minuten. Zeker als je thuiswerkt en je bureau ’s avonds ook ‘in beeld’ is, is het van belang dat alles rustig en netjes is. Zo kun je makkelijker je werk loslaten.

Last but zeker not least, maak je werkplek gezellig. Een lampje op je bureau wat je kan dimmen en een plantje doen al heel veel! En een leuke print of een schilderij boven je bureau, of een foto van je kat. Zorg dat je met plezier achter je bureau zit! En als je nog vragen hebt, stel ze dan hieronder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij voor meer inspiratie!

Esther Seignette
Professional Organizing

Hilvertsweg 281, 1214 JG Hilversum
KvK 75296144