De zolder. Een fijne kamer? Of plek voor opslag?

18 okt 2021

Als nieuwbakken ouder kun je tijdens de zwangerschap eigenlijk niet zo veel meer doen dan gezond eten en afwachten. Of.. JA toch wel! Vanaf een week of 20 gaan de meeste ouders-to-be aan de slag om het hele huis baby- en kind-proof te maken.

De uitzet

Je hebt van alles nodig! Uiteraard de kleertjes, doeken en luiers. Maar wat dacht je van de box, ledikant, kast, wiegje, schommelstoel, nestje, kinderwagen, draagzak, pfffff. En de marketing haakt overal handig op in, want hey, je wil toch het beste voor je kind?!
En dan nog de modegevoeligheid van al die babyspullen! Een voetenzak in knal roze? Nee nee, oud-roze moet het tegenwoordig zijn.

Okee, dit klinkt een beetje zuur. Maar, ik wil ergens heen met dit relaas.

Kort maar krachtig

Baby’s groeien. En behoorlijk hard ook! Vlak na de geboorte van mijn oudste zei iemand tegen mij: “Geniet er nou maar van, ze is één voordat je het weet”. Ik dacht toen nog dat dat wel mee zou vallen. Maar nee. Dat valt dus niet mee. En alle spullen die je koopt, gebruik je kort maar krachtig. Vooral kort eigenlijk. Helaas, want oh wat cute en oh wat duur, maar ja. Ze zitten nou eenmaal vrij kort in een wipper.

Die zolder wordt voller

En dan? Wat doe je dan na dat eerste jaar met al die spullen? Stel dat er nog een kind aan zou kunnen komen, dan is het natuurlijk zeker de moeite waard om spullen te bewaren. Zéker de grote dingen. Mits je er plek voor hebt natuurlijk.

Maar ja, je hebt je wellicht bij de aanschaf van al die mooie spullen ook laten beïnvloeden door het modebeeld van de babykamer anno 2021. Dikke kans dat je dat in 2023 weer gaat doen! En als je dan alles (stiekem tegen beter weten in) op zolder opslaat, kun je je afvragen of dat wel de bedoeling is.

Duurzaamheid

Er is nog een invalshoek, de duurzaamheid. Als je dan het nieuwste van het nieuwste koopt voor je telg, is het dan niet fantastisch om er voor te zorgen dat er nog meer kindjes van kunnen genieten?
Of zelf spullen kopen die al een keer gebruikt zijn, geweldig toch?

Waar dan??

Er is natuurlijk het alom bekende Marktplaats. Niet echt mijn favoriet, het zoeken naar spullen is lastig vanwege de vele reclames en het landelijke aanbod. Het verkopen vind ik lastig, omdat het zo veel werk is met alle biedingen.

Dan heb je nog lokale platforms. Je kan natuurlijk spullen zoeken bij een kringloop winkel. Dan moet je wel stad en land af, want het aanbod is niet op voorhand te bekijken. Er zijn veel lokale mogelijkheden. Soms moet je even zoeken, maar het is echt de moeite waard. Ook zijn er regelmatig Sint of kerst acties voor speelgoed die op touw worden gezet!

Famfam

Zelf ben ik laatst gestuit op een nieuwe site. www.famfam.nl. Een soort marktplaats, maar dan alleen voor baby-, kinder- en moederspullen, in het Gooi. Echt super! Mooie spullen, goeie prijzen, om de hoek op te halen (voor mij dan) en laagdrempelig. Zonder reclames. Love it. Overigens ook een goeie plek om kinder- en babyspullen te verkopen!

Die zolder…

Maar. Als je dan wil gaan verkopen, moet je wel aan de slag met die volle zolder, schuur of kelder. And that’s where I come in! Ik weet waar je moet beginnen, ik help je met een persoonlijk en opgeruimd systeem. En ik weet dus ook hoe je je waardevolle kinderspullen een mooi tweede of derde leven kunt geven. Bel je me?

En ik ben benieuwd.. Hoe vol is jouw zolder? Laat maar wat van je horen in de comments!

2 Reacties

 1. Richelle

  Zeer herkenbaar over die zolder, spullen bewaren en de duurzaamheid ervan. Zelf heb ik ook veel spullen aan onze lokale Vluchtelingenwerk kunnen geven. Als ik geen raad meer weet met organiseren dan vraag ik jou zeker!

  Antwoord
  • esther

   Ha Richelle, wat leuk! Vluchtelingenwerk is inderdaad ook een heel goed doel. Dank voor je reactie!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij voor meer inspiratie!

Esther Seignette
Professional Organizing

Hilvertsweg 281, 1214 JG Hilversum
KvK 75296144