Kinderkleding, volle kasten, HELP!

17 mei 2022

Wat groeien ze snel hè?

Zó cliché, zó waar! Het gaat allemaal waanzinnig snel. En dat is fijn! Dat hoort, dat is gezond en het maakt je mini-me zelfstandig. Zelf kleding kiezen hoort daar ook bij, bij dat zelfstandige. Leuk natuurlijk, nog leuker als wij spullen ook leuk vinden die ze kiezen of die we kopen. En als ze dan zo snel groeien, moet je zo vaak nieuwe kleertjes kopen!

De winkels zijn alleraardigst

Ze helpen je geweldig! Want wat ze doen, is gewoon elke twee a vier weken een nieuwe collectie voor de kinderen in de winkel leggen! Jou én je kind enthousiast maken voor de nieuwste mode, de echte must-haves van dit ‘seizoen’. En ik snap het hoor, die nieuwste kleur roze staat echt geweldig, de wijde pijpen zijn weer helemaal in, iedereen wil ineens een pofmouw. Ik ben er zelf ook gevoelig voor…

Maar, er zitten keerzijdes aan, meerdere zelfs.

Je wordt verleid tot kopen. Ook als je het niet ècht nodig hebt. En inmiddels vertelt jouw brein je, dat het heus niet erg is om nóg een vest of jurkje te kopen. Zonde! Het kost veel meer geld dan nodig is.
Kinderen dragen ook de kleding niet meer helemaal ‘af’. Ze hebben te veel en groeien te hard. Dus ja, als je kind uit een maatje is gegroeid, is die mooie jurk soms pas drie keer gedragen!

De kleding industrie ontploft al. En op deze manier dragen wij hier extra aan bij. Sorry voor deze deprimerende woorden, maar ik geloof ECHT dat bewustwording op dit onderwerp van essentieel belang is om verandering te weeg te brengen.

Wat kunnen we doen?

  • Koop bewust. Wees je bewust van wat je echt nodig hebt en wees kritisch op jezelf. En áls je dan iets nieuws koopt, kies dan voor spullen die duurzaam geproduceerd zijn. Spullen van goede kwaliteit, die lang mee gaan.
  • Koop tweedehands! Juíst de kleding voor kinderen die van goede kwaliteit zijn, zijn nog mooi! Dus ideaal om tweedehands te kopen. En online is daar een fantastisch platform voor. FAMFAM. Een lokaal platform, voor kinderkleding en kinderspullen. In en om het Gooi, en rechtstreeks contact met de verkoper.
  • Betrek je kind bij het kopen! Zo zijn ze zich bewust van wat er gekocht wordt, kiezen ze zelf en is de kans dat ze het tóch niet aan willen veel kleiner.
  • Verkoop de kleertjes die te klein zijn! JA, ook dit dus bij FAMFAM. Als je een account hebt, is het echt binnen drie minuten gepiept. TIP: bewaar alles wat je te koop hebt aangeboden bij FAMFAM bij elkaar in een kratje of tas. Zo kun je het makkelijk vinden als je iets verkoopt.

Zo help je mee aan die oh zo belangrijke bewustwording en maak je andere ouders en kindjes blij met jouw zorgvuldig gekozen kleding! Mooi toch.

Maar die kasten en oude kleertjes dan?

Als het je nou niet lukt om de boel overzichtelijk te houden, bel mij dan!
Ik kan je helpen. Met het indelen van de kledingkasten, overzichtelijk en logisch. Ik heb tips en trucs voor een duidelijk systeem in bijvoorbeeld babykamers! En natuurlijk help ik je als je zolder te vol is geworden door alle te kleine kleertjes, gekregen kleertjes voor later en ander kinderspul.

Kortom, FAMFAM en een opruimcoach, match made in heaven. Heb jij ook behoefte aan een legere kast en ruimte in je hoofd? Maak dan NU een account aan bij FAMFAM en bel mij!

Tot snel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij voor meer inspiratie!

Esther Seignette
Professional Organizing

Hilvertsweg 281, 1214 JG Hilversum
KvK 75296144