Hoe opgeruimde kerstspullen zorgen voor een fijne kerst

18 dec 2020

Het is weer zo ver. Het einde van het jaar is in zicht, nu wordt het pas écht gezellig! Totdat je je realiseert dat je dan dus ook de kerstspullen van zolder moet halen. Of uit de kelder, want daar staan ze bij mij.

We beginnen met het decoreren, leuk!

Waar staat het ook al weer? Hadden we nog genoeg lampjes? En doen die het wel? Zijn alle ballen nog heel? Ook die van oma? Welk kleurenschema doen we dit jaar? Schoenendozen vol ballen, met van dat gescheurde vloeipapier erom heen, geen idee meer wat wat is. Je voelt ‘m al aankomen, beregezellig dus.

Dus luister naar mijn advies.

Zo vlak na kerst komt er een uitverkoop. Ballen, lampjes, noem maar op. Dít is het moment om toe te slaan. Koop van die opbergdozen voor kerstballen!! Die zijn ook voor slingers en lampjes te gebruiken uiteraard. Maak een doos per kleur, of een aparte doos voor de hysterische kinderkerstballen. Maak een doos voor de kerststukjes, of in ieder geval voor het kleine spul waarmee je dat maakt. Schrijf op de doos wat erin zit en klaar! Dit is een eenmalige investering en dit betaalt zich volgend jaar december per direct dubbel en dwars terug.

En dan nog een kleine tip.

Als je de plastic ballen van toen de kinderen klein waren toch niet meer gaat gebruiken, basisscholen en créches zijn gek op dit soort donaties. En anders kan de kringloopwinkel ze ook wel gebruiken!

Dus begin januari snel (online) die bakken bestellen, nog één keer een kerstlijst van Spotify aan en inpakken maar. Je zal volgend jaar nog aan me denken!

Hoe zijn jouw kerstspullen opgeborgen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij voor meer inspiratie!

Esther Seignette
Professional Organizing

Hilvertsweg 281, 1214 JG Hilversum
KvK 75296144