Wat te doen met kleding met emotionele waarde

17 dec 2020

Wie kent het niet, dat éne t-shirt, van je eerste concert. Dat leuke blousje, van tijdens je eerste date. Je stropdas van je eerste jaar studentenvereniging. Allemaal herinneringen. En dus ook moeilijk afscheid ervan te nemen.

Je hebt een zolder, of een garagebox, een rommelkamer, dus plek zat. Toch?

Je oude shirts in je dagelijkse kledingkast bewaren hoeft niet, dat kan op zolder. Je herinneringen kunnen elders bewaard worden, dat hoeft niet tussen de ‘gewone’ spullen. Maar, dat kan al snel erg vol worden. En áls je dan ruimte moet of wil maken, zul je ook de tassen met herinneringen tegen komen.

In mijn werk zie ik dit regelmatig.

De meeste herinneringen zitten in je hoofd, maar in sommige gevallen dus ook in materiele zaken. Bij de een wat meer dan bij de ander, maar toch. De angst zit hem voornamelijk in het weg doen van de spullen. Alsof de kans dan bestaat dat je met het afscheid nemen van de spullen ook afscheid neemt van de herinnering! Als je de uitdaging aangaat zal blijken dat dat niet gebeurt. Wat wel zou kunnen gebeuren, is dat er ruimte gemaakt wordt voor nieuwe herinneringen.

Als je kleding met emotie wilt bewaren als herinnering, behándel ze dan ook als een herinnering.

Lijst dat t-shirt in, maak een verjaardagslinger van alle leuke kleertjes van je dochter die ze niet meer past, of bedenk wat anders creatiefs. Maar een berg herinneringen in een plastic tas op de vliering? Dan doe je volgens mij je mooie herinneringen geen eer aan.

Heb jij ook bijzondere kleding met emotionele waarde? Wat heb je daar nu mee gedaan?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij voor meer inspiratie!

Esther Seignette
Professional Organizing

Hilvertsweg 281, 1214 JG Hilversum
KvK 75296144